Üretim Yönetimi ve Pazarlama Anabilim Dalı
Genel Bilgi
Bölüm veya programınızla ilgili genel bilgi:
Tarihçe: Bölümümüz/anabilim dalımız 2015 yılında eğitim-öğretime başlamıştır.
Bölüm Program Çıktıları:
- Ürünün iyileştirilmesi ve üretimin artışı
- Kıt kaynakları etkin ve verimli kullanabilme
- Planlama, teşkilatlandırma, yönetme, koordinasyon, düzenleme ve denetim
- İşletmenin yakın ve uzak çevresiyle iletişim, etkileşim ve işbirliği
- Sayısal - istatistiksel verileri etkili bir biçimde kullanma
Eğitim Dili / Türü: Programın eğitim dili Türkçe ve eğitim türü örgün öğretimdir. Programımız aynı zamanda uluslararası öğrencilere de yöneliktir.
Altyapı İmkanları: Bölümün öğrencilere sunduğu birçok fiziki olanak bulunmaktadır. Bilgisayar laboratuvarları, okuma salonları, fotokopi/tarayıcı gibi eğitim ve araştırma faaliyetlerini destekleyen altyapı imkanları mevcuttur.
Üretim yönetimi ve pazarlama anabilim dalının amacı, üretim ve pazarlama alanında ve bu alanla ilişkili diğer disiplinler ile ilgili ileri düzey bilgi vermektir. Öğrencilerimiz alan ile ilgili literatür bilgisine sahip olabilmekte, üretim ve pazarlama alanındaki bilgileri değerlendirme, sorgulama ve yorumlama becerisi sağlayabilmektedir.
Öğrencilerimize eğitim öğretim dönemi boyunca, İçerikleri güncel koşullar çerçevesinde sürekli revize edilerek oluşturulan pazarlama ilkeleri, pazarlama yönetimi, üretim işlemler yönetimi, pazarlama planlaması, yöneylem gibi dersler verilerek lisans düzeyinde bilimsel alt yapıları oluşturulmaktadır. Ayrıca üretim planlama ve kontrol, pazarlama iletişimi, tedarik zinciri yönetimi, güncel pazarlama yaklaşımları gibi de seçmeli dersler alabilmektedirler. Bu dersler sonucunda öğrenci üretim sistemlerinin planlanması, kurulması, denetlenmesi ve iyileştirilmesiyle ilgili kararların alınması konusunda bilgi sahibi olabilmekte, pazarlama ile ilgili kavramları öğrenerek güncel pazarlama konularını takip edebilmekte ve yaratıcı pazarlama fikirleri ortaya koyabilmektedir.
Akademik Personel
Ders Kataloğu
Çift Anadal / Yandal Programları
Çift Anadal Programı: Öğrencilere, asıl bölümlerinin yanı sıra ilgi duydukları başka bir bölümde de lisans derecesi alma imkanı tanır. Bu programda, öğrenciler iki farklı bölümün derslerini tamamlayarak her iki alanda da diploma sahibi olabilirler.
Yandal Programı: Öğrencinin asıl bölümü dışında ilgi duyduğu başka bir alanda belirli sayıda ders almasını sağlar. Yandal programını tamamlayan öğrencilere, bu alanda resmi bir sertifika verilir; ancak bu, ikinci bir lisans diploması anlamına gelmez.
- Çift Anadal ve Yandal programlarına ulaşmak için tıklayınız.
Değişim Programları
Öğrencilere, belirli bir süre boyunca yurtiçi veya yurtdışındaki başka bir üniversitede eğitim alma fırsatı sunar. Bu programlar sayesinde öğrenciler, farklı kültürleri tanıma, yabancı dil becerilerini geliştirme ve uluslararası akademik deneyim kazanma imkanı bulurlar. En yaygın değişim programları arasında Erasmus+, Mevlana ve Farabi gibi programlar yer alır.
- Erasmus Programı için tıklayınız.
- Mevlana Programı için tıklayınız.
- Farabi Programı için tıklayınız.
Kariyer
Bölümün / Programın Amacı / Hedefleri: Mezunlarımız, işletme alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlayabilme, disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme, edindiği becerileri disiplinler arası çalışmalarda kullanabilme ve yeni bilgiler üretebilme yeteneği kazanmaktadır. Bölümümüz mezunları iş dünyasının potansiyel yöneticileri olarak yerlerini almaya hazırlanmaktadırlar.
Bölümün / Programın Mevcut Durumu ve Geleceği: Anabilim dalına özgü; Üretim Yönetimi, Tedarik Zinciri Yönetimi, Proje Yönetimi, Toplam Kalite Yönetimi gibi dersler yürütülmektedir. Öğrencilerimiz, ilgili derslerde araştırma yapmaya teşvik edilerek, interaktif bir eğitim-öğretim metodu ile iş dünyasına hazırlanmaktadır.
Alanın Altında Yer Alan Meslekler: Mezunlarımız, sanayi kuruluşlarının üretim, pazarlama, satın-alma gibi departmanlarında; yine lojistik firmalarının çeşitli pozisyonlarında görev yapabileceklerdir.
İş Bulma İmkanları: Mezunları için geniş istihdam alanları mevcuttur. Başta üretim sektörü olmak üzere, insan kaynakları, dış ticaret, pazarlama, muhasebe, denetim gibi farklı sektörlerde çalışma imkanına sahiptirler.
Program Tanıtım Sunusu
Program tanıtım sunusu hazırlanmaktadır.
İletişim
Adres : İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü, Zemin Kat / Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü.
- Çağrı Merkezi : 444 9 447
Telefon: +90 476 223 00 10 - Faks: +90 476 223 00 17
- E-posta: iibf@igdir.edu.tr
Program Tanıtım Sunusu
Bir bölüm veya programın temel özelliklerini, eğitim olanaklarını ve hedeflerini tanıtmak amacıyla hazırlanan sunumdur.
İletişim
- Adres : Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü, Tuzluca Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü
- Çağrı Merkezi : 444 9 447
Telefon: +90 476 223 00 10 - 3405 - Faks: +90 476 223 00 17
- E-posta: tuzluca@igdir.edu.tr