"Vizyon, Bilgi, Başarı"

Tarihçe

Iğdır Üniversitesi İşletme Bölümü, 2012 yılında Iğdır Üniversitesi'nin bünyesinde eğitim ve öğretime başlamıştır. Türkiye'nin en genç üniversitelerinden biri olan Iğdır Üniversitesi, bölgeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. İşletme Bölümü, bu misyonun bir parçası olarak, öğrencilere iş dünyasının temel prensiplerini öğretmek ve onları modern iş dünyasının gerekliliklerine uygun olarak yetiştirmek amacıyla açılmıştır.

Bölüm, kurulduğu günden bu yana sürekli bir gelişim içinde olup, teorik bilginin yanı sıra pratik uygulamalara da büyük önem vermektedir. İşletme eğitimi, öğrencilere yönetim, pazarlama, finans, muhasebe gibi iş dünyasının temel alanlarında bilgi ve beceri kazandırarak, mezunlarını iş hayatına hazırlamaktadır.

Akademik programlar, sektörün ihtiyaçlarına göre sürekli güncellenmekte ve öğrencilere çağdaş bir eğitim sunulmaktadır. Bunun yanı sıra, bölüm öğrencilerine araştırma ve proje çalışmaları yapma fırsatları da sunarak, onların analitik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi hedefler.

Iğdır Üniversitesi İşletme Bölümü, kurulduğu günden bu yana, bölgesel ve ulusal düzeyde birçok başarıya imza atmış, mezunları iş dünyasında önemli pozisyonlarda yer almıştır. Bölüm, öğrencilerinin sadece akademik başarılarını değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel gelişimlerini de desteklemektedir.

Günümüzde Iğdır Üniversitesi İşletme Bölümü, dinamik ve yenilikçi eğitim anlayışıyla, iş dünyasının değişen ve gelişen ihtiyaçlarına uyum sağlamaya ve bu alanda nitelikli iş gücü yetiştirmeye devam etmektedir.

grayscale photo of women reading newspaper
Iğdır Üniversitesi İşletme Bölümü, 06.02.2012 tarih ve 2012.3.13 sayılı karar ile Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde açılmış olup yapısal ve akademik donanımıyla ilgili çalışmalarına devam etmektedir. İlk öğrencilerini 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında almaya başlayan bölümde 4 doçent, 3 doktor öğretim üyesi ve 1 doktor araştırma görevlisi görev yapmaktadır.