Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı

İşletme Bölümü'nün Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı, öğrencilere örgütlerin yapılandırılması, yönetilmesi ve geliştirilmesi konusunda teorik ve pratik bilgi sunmaktadır. Bu dal, organizasyon teorisi, liderlik, insan kaynakları yönetimi, davranışsal bilimler ve stratejik yönetim gibi konuları içerir ve öğrencilere, etkili yönetim becerileri kazandırmayı hedeflemektedir.

Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı'nda sağlanan eğitim ve beceriler şunları kapsar:

1. Organizasyon Teorisi: Örgütlerin nasıl işlediğini, nasıl etkili bir şekilde yönetilebileceğini ve nasıl yapılandırılması gerektiğini anlama.
  2. Liderlik: Etkili liderlik becerileri ve liderlik teorileri hakkında bilgi sahibi olma ve bu becerileri pratikte uygulayabilme.
  3. İnsan Kaynakları Yönetimi: Çalışanların işe alınması, eğitilmesi, değerlendirilmesi ve motivasyonu gibi insan kaynakları işlevlerini anlama ve yönetme.
  4. Örgütsel Davranış: Çalışanların davranışlarını ve örgüt içi etkileşimlerini anlama ve yönetme becerisi.
  5. Stratejik Yönetim: Uzun vadeli hedefler belirleme, rekabet avantajı elde etme ve stratejik planlama becerileri.
  6. Karar Alma: Rasyonel karar alma süreçleri ve problem çözme teknikleri.
  7. Değişim Yönetimi: Organizasyonlarda değişimi başarıyla yönetme ve çalışanları değişime adapte etme stratejileri.
  8. Kurumsal Sosyal Sorumluluk: İşletmelerin etik davranışları ve topluma karşı sorumlulukları hakkında bilgi sahibi olma.

Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalı mezunları, geniş bir iş alanında yönetici, insan kaynakları uzmanı, eğitim ve gelişim danışmanı, örgütsel gelişim uzmanı, yönetim danışmanı gibi pozisyonlarda iş bulabilirler. Bu dal, öğrencilere organizasyonel etkinlikleri artırma ve liderlik rollerini etkin bir şekilde yerine getirme becerisi kazandırmaktadır. Mezunlar aynı zamanda, örgütlerin yönetim yapısını ve işletme stratejilerini geliştirmede anahtar rol oynamaktadırlar.

sticky notes on corkboard